maanantai 13. helmikuuta 2012

Pitkästä aikaa… liikuntaa

Ärsyttävän pitkän flunssan ja vieläkin pitempään kestäneen yskän takia en ole päässyt harrastamaan liikuntaa  melkein kuukauteen. En tiedä olenko vähän liiankin varovainen liikunnan aloittamiseen sairastelun jälkeen, mutta nähtyäni ystäväni kärsimyksen flunssan jälkitautina ilmeisesti saamansa sydänlihastulehduksen kanssa, odotan mieluummin vähän liian kauan kuin harrastan liikuntaa puolikuntoisena. Ko. tulehduksesta paraneminen kesti nimittäin todella kauan.

Vaikka kaipasin liikuntaa paljon oli kynnys salille palaamiseen korkea parannuttuani. Ajatus siitä, että joudun aloittamaan nollasta oli lannistava. Kunto on laskenut, mutta ei nyt sentään nollaan. Ja onpahan nyt sitten ainakin hauska nähdä miten se kunto taas nausee!
Lauantaina ja sunnuntaina aloitin rauhallisesti kävely + hölkkä yhdistelmällä, kevyellä spinningillä ja salitreenillä (on muuten penkkipunnerruksesta rintalihakset “hieman” kipeät!).

Liikunta teki hyvää, etenkin pääkopalle. Tämän pakollisen tauon aikana huomasin nimittäin, että olin taas alkanut ajatella itseäni sohvaperunana ja se ei todellakaan tehnyt hyvää psyykelle. Lisäksi kaipasin liikuntaa todella paljon stressin ja paineiden purkamiseen ja ylikierroksilla käyvän mielen nollaamiseen. Liikunta on siihen oivaa terapiaa!
Huomenna taas liikkumaan: jee!


7 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Odottelen tässä oman kuntoutumiseni sitä vaihetta, että salille uskallan. Tällä hetkellä urheilusta käy töihin paluu :D

    VastaaPoista
  2. Hienoa Taina, että olet päässyt palaamaan liikunnan pariin! Kunto kyllä palaa takaisin ennalleen. Mun PT sano, et se kestää suunnilleen yhtä monta päivää kuin on ollut kipeänäkin! Maltti on valttia ja pääasia on, että olet jälleen liikkeessä, eikö? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanat naiset! Mielenkiintoinen tieto tuo Lindan PT kuntoon pääsemisestä! Kärsivällisyyttä vaan peliin...!

    VastaaPoista
  4. Liikunta kyllä tuulettaa niin hienosti pääkoppaa. Se fiilis kun tulee jumpasta pitäis saada purkitettua ja sinne purkkiin pitäis aina kurkistaa kun joku asia vetää viikseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja vaikka fyysinen hyvä olo liikunnassa ja sen jälkeen mahtava asia, on pään nollaaminen vähintään yhtä loistava palkinto!

      Poista
  5. Minakin haluaisin muuttua sohvaperunasta liikunnalliseksi.. Olin nuorempana kova liikkumaan, mutta nyt kolmen lapsen tyossakayvana aitina kaikki muut asiat menee tarkeysjarjestyksessa liikunnan eteen. Tiedostan ettei nain saisi olla, mutta en pysty muuttamaan asiaa. En kuitenkaan ole hylannyt yritysta! Ehka minustakin viela kuoriutuu himoliikkuja kunhan lapset kasvavat vahan vanhemmiksi eivatka enaa vaadi niin paljon aikaa ja lasnaoloa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset elämän vaiheet vaan on sellaisia, että kaikkeen ei pysty (nim. kokemusta on!). Silloin on mielestäni tärkeätä olla syyllistämättä itseään. Siitä kun ei koskaan seuraa mitään hyvää. 3 pientä lasta + työ + muu = täysi elämä!

      Poista