tiistai 15. toukokuuta 2012

Vähän heikottaa

Jostain syystä minua on heikottanut aika usein viimeisten 2 viikon aikana. Sellainen vähän löysä ja vetämätön olo. Osaksi epäilen, että syy on siitepölyallergia. Yritän välttää antihistamiinien ottamista, mutta välillä on pakko turvautua niihin. Ja ne nyt ainakin väsyttävät. Kerrassaan ärsyttävä olotila. Yksi työkaveri valitti samaa, joten ehkä ilmiö liittyy kevääseen?

Juoksu ei heikotuksen hetkinä suju, mutta onneksi spinning kyllä. Ja vielä ihan kohtuullisella tehollakin! Tänäänkin töistä lähtiessä olo oli heikohko, mutta matkalla salille söin tuhdin puoleisen proteiini patukan ja se tuntui auttavan. Ainakin 50 min. suhteellisen reipastahtinen juoksu meni loistavasti! Olisin voinut jatkaa kauemmikin, mutta juotuani juostessa melkein litran vettä, vessahätä oli sen verran pakottava, että oli keskeytettävä. Juon varmasti aivan liikaa juostessani. Mutta kun se tuntuu niin hyvältä! Tänään juoksumatolla mietin miten luonnossa juoksevat ihmiset pärjäävät?! Vaikka kai on olemassa jotain ihan käteviä  juomapullo-systeemejä?

Heikotuksesta huolimatta menee ihan kivasti. Olen NIIN onnellinen siitä, että ei ole ollut minkäänlaisia mässäilyhaaveita tai ajatuksia. No yhtenä päivänä söin 2 pientä jätskiä, joka ei todellakaan ole paha MINULLE. Minut tunnetaan ihmisenä, joka voi syödä vaivatta vaikka 4-5 isoa ja äklömakeata jätskiä päivässä (dajm-tuutti, magnum, jättis jne.jne.). Erittäin huono tapani on yksinollessa syödessäni tehdä samalla aina jotain muutakin. Luen, katson telkkaria tai olen netissä. Tuosta paheesta haluan päästä eroon, koska silloin en todellakaan nauti tai keskity ruokaan niin paljon kun olisi hyvä. Tuo aikaisemmin  mainitsemani toisen jätskin syöminen johtui pääasiassa siitä, että en keskittynyt nauttimaan kunnolla siitä ensimmäisestä, koska tein samalla jotain muuta. Niin turhaa! Mutta ainakin olen nyt todella tiedostanut asian. Se on toivottavasti ensimmäinen askel läsnäolevampaan syömiseen.

9 kommenttia:

  1. Vetämätön olo voi hyvinkin johtua siitepölyallergista. Minä aloitin viime vuonna liian myöhään antihistamiinin säännöllisen ottamisen. Nyt onneksi ajoissa, joten sen puoleen toistaiseksi olo hyvä.

    Juoma-asia juostessa on hankala. Pitäneeköhän ihan ostaa juoksuvyö juomapulloille. Hirvitys miten sellainen sopii tämmöiseen kroppaan, huoh :/

    Täällä toinen, joka voi vaivatta syödä 4-5 jätskiä (ainakin suklaatuutteja) päivässä. Ei mitään ällömakeita, mutta perustuutteja. Pitäisi joku sotasuunnitelma alkaa tehdä kesän varalle, jotta selviää :)

    Onnistuneita kokemuksia läsnäolevassa syömisessä! Hyvää mieltä viikkoosi, jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Lohduttavaa kuulla etten ole ainoa jätskiahmatti..! Nykyään toivottavasti vain teoreettisesti! Tai sinä taatusti vain teorian tasolla, toivottavasti minäkin.
      Toivottavasti sinulla parempi olo ja tauti ohi?

      Poista
  2. Heh, mä tuun taas päsmäröimään vinkkeineni: vettä voi tankata myös pitkin päivää, jolloin ei oo nestevajausta luontoon lähtiessä -> voi helpottaa myös matolla juoksemista, kun et juo yleiseen nestevajaukseen vaan pelkästään juoksun aiheuttamaan. :)

    Tai sit se vaan on sun juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä vinkkejä olen saanut blogin kautta samoin kuin muiden blogeja lukemalla, joten vinkit tervetulleita!

      Ehkä paljon juominen on mun juttu? Työpäivän aikana juon yleensä vähintään 1.5 litraa (yleensä vettä ja teetä). Tunnen siis tarvetta juomiseen, en todellakaan joudu pakottamaan itseäni vedenjuomiseen kuten muutama kolleega (jotka juovat alle 1/2 litraa päivän mittaan).
      Juostessa runsas juominen vaan joskus aiheuttaa ikäviä sivuoireita:)

      Poista
  3. Hei Taina! Tuo väsymys voi tosiaan olla siitepölyn perua. Mulla on aivan sama juttu! Hassua että huolehdin tikkana että lapsi ottaa antihistamiininsa hyvissä ajoin mutta omat jäi retuperälle. - Mutta onnekasta että liikunta sujuu silti. Ja hienoa kuulla että olet tyytyväinen syömisiisi. - Minäkin muuten kuulun niihin jotka kesällä voisivat oikeastaan elää jäätelöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onneksi kaikkina päivinä ei heikota paljoa, niin juoksukin onnistuu. Ja heikompina spinning kuten sanottua. Heikotus vaan vähän laskee ainakin omaa intoani lähteä liikkumaan, mutta onneksi ei sitä kokonaan tyrehdytä.

      Antihistamiinia varmaan pitäisikin ottaa säännöllisesti, mutta olen itse viime vuodet ottanut vain kun tuntuu siltä, että ilman ei kestä...Ei ehkä kaikkein fiksuin tapa?

      Jätski on kyllä suurta herkkua! Ja nimenomaan ne kermaisimmat laadut, valitettavasti:)

      Poista
  4. Tänä vuonna sanotaan olevan pahin tilanne siitepölyn kanssa 20 vuoteen eli sieltä saattaa hyvin olla. Tämä nyt kuulostaa taas mainostamiselta mutta sanon kuitenkin :) Fitlinesta on moni saanut apua allergioihin, mm. yksi pääsi kissa-allergiasta eroon. Se, miten kenenkin kohdalla auttaa on tietysti yksilöllistä mutta mielestäni hyvä vaihtoehto muille tuotteille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy googlata fitlinea... Sulla ainakin niin positiivisiä vaikutuksia ja tuloksia!!

      Poista
    2. Todellakin! Ennemmin kuin luet keskustelupalstoja, heitäpä meiliä pinkkivirtahepo@gmail.com niin laitan sulle lisäinfoa :) Netissä on aika...no mielenkiintoisia keskusteluja :D

      Poista