sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Pieniä iloja

Polvi on paljon parempi. Käveleminen ei enää satu ja ensi viikolla ajattelin kokeilla jotain liikuntaakin. Jotkut liikkeet sattuvat. En voisi esimerkiksi kuvitellanikaan kyykistyväni. Ortopedi on 10 päivän päästä.

Liikkumattomuus harmittaa, mutta onneksi on ollut muita pieniä iloja. Vaikka en ole kiloissa laihtunut kovinkaan paljoa monet vaatteet sopivat jo paljon paremmin päälle. Esim. tammikuussa alennusmyynnistä ostamani housut, jotka olivat hieman liian pienet (isompaa kokoa ei ollut)! Ei enää muffin top-ilmiötä!! Löysin vaatekaappini kätköistä myös toiset alennusmyynneistä peräti n. 2 vuotta  ostamani housut, joita en ollut koskaan käyttänyt… Lyhennytin ne sopiviksi ja niistä tulee varmasti suosikkihousuni. Kivasti säästyy rahaa kun voi käydä löytöretkillä omassa vaatekaapissa!

Herkuttelen yhä maltillisesti joka päivä ja tämä sopii minulle. Toistaiseksi ei ole tullut kiusausta liioitella herkkujen kanssa, niin kuin usein ennen on käynyt. Ainoastaan polven loukkaamisen jälkeisenä päivänä söin 3 jätksiä. Silloin hieman pelotti, että onko tämä menoa nyt…? Takaisin ahmimiskohtauksiin siis. Mutta onneksi liioittelu jäi tuohon yhteen päivään. Ehkä se oli suhteellisen tervehenkistä lohtusyömistä? Polvi oli kipeä, harmitti, olin lomalla enkä päässyt tekemään mitään suunnittelemiani asioita. Jätski oli hyvää ja lohdutti sillä hetkellä. Mutta tajusin myös, että saman jatkaminen seuraavan päivänä ei olisi enää auttanut mihinkään. Päinvastoin olisi alkanut harmittaa se, että tein itselleni jotain mitä myöhemmin katuisin. Ehkä voin pikku hiljaa alkaa luottaa itseeni näissä syömisasioissa?

2 kommenttia:

  1. Kyllä, voit luottaa itseesi ja valintoihisi. Kohtuuherkuttelu päivittäin sopii sinulle, eikä yksittäiset ylilyönnit kaada sinua ja matkaasi.

    Ihana kuulla polven voivan paremmin! Aurinkoa viikkoosi! :)

    VastaaPoista
  2. Kaneli, osaat olla niin ihanan kannustava: tänään kotiin tultuani minulla oli nälkä, olin väsynyt ja oli vähän kipeä olo. Jääkaapissa oli iso annos eilistä pastaa. Söin siitä muutaman haarukallisen ja hetken mietin koko (ison) annoksen syömistä seisaaltaan jääkaappi kylmänä. Sitten ajattelin tätä kommenttiasi ja laitoin haarukan pois ja ajattelin, että selviän kyllä illalliseen asti. Ja niin selvisinkin! Lämmin kiitos siis Sinulle Kaneli.

    VastaaPoista