keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Hikari laihduttajan paluu

Hikari en siis ole minä, vaan mieheni. Hän on täysin normaalipainoinen, hoikka/normaalirakenteinen ja ennen kaikkea hänellä on yleensä todella terve suhde ruokaan. Syö terveellisesti ja herkuttelee kohtuullisesti. MUTTA aina silloin tällöin, parin vuoden välein, hän saa jonkun askeettisuus-puuskan. Tällä kertaa innoittajana on toiminut erään ylipainoisen tuttavan (miehen) 9 kg pudotus 2 viikossa. Syöden pelkkää proteiiniä. Aivan järjetöntä! Tänään on menossa toinen päivä ja olo on kuulemma jo paljon kevyempi. Epäilemättä, mutta mikä mahtaa olla olo viikon kuluttua?

Miten tämä sitten minuun vaikuttaa? Toivottavasti vain positiivisesti! Että toisen esimerkki saisi minutkin luopumaan hetkeksi useimpina päivinä niistä noin 300 turhasta kalorista, jotka tällä hetkellä nautin. Olen ollut aika tyytyväinen syömisiini ja suhteeseeni ruokaan viime aikoina (no edellisen postauksen pahamieli herkuttelun olisin mieluusti jättänyt väliin…).
Kirjasin eilen pitkästä aikaa syömiseni kiloklubiin ja keskiverto päivänä syön n. 1800-1900 kaloria, joista n. 300 on ns. turhaa kaloria. Mutta on upeaa, että en tunne tekeväni mitään uhrauksia eikä minulla ole ollut juurikaan erityisiä mielitekoja tai mässäilyhaluja. Arkisin syön aika samalla tavalla melkein joka päivä. Viikonloppuisin, juhlissa ja “huonoina” päivinä sitten enemmän.  Haluaisin kuitenkin päästä eroon muutamasta kilosta ja se onnistuisi varmasti aika helposti jättämällä pois nuo n.300 ylimääräistä kaloria.

Nuorempana olisin saattanut alkaa kilpailla mieheni kanssa. Ei siinä kumpi laihtuu enemmän, mutta dietin noudattamisessa. Onneksi nyt tiedän, että tuollaisella pikadietillä on minuun vain negatiivinen vaikutus: takuuvarma mässäilykausi jossain vaiheessa enkä edes harkitse moista.  Yksi vanhenemisen hyviä puolia:)

2 kommenttia:

 1. Taina, olet oppinut paljon! Ja mikä parasta: luotat oppimaasi ja tiedät kuinka välttää tuollaisten pikakuurin negatiiviset vaikutukset! Niin juuri, aloittamatta niitä laisinkaan. Hyvä sinä :)

  Huh, tuota sinun hikariasi. Koita pärjätä hänen kanssaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä hikarikohtaukset ei yleensä kestä kuukautta paria kauempaa. En kyllä voisi elää täys askeetin kanssa!

   Aina kun alan uskoa, että asiat tai minä olen muuttunut iskee hirveä pelko, että huomenna jo putoan taas mässäilynja holtittomuuden syövereihin. Nyt yritän elää hetkessä enkä murehtia mahdollisia tulevia lipsumisia. Kiitos sinulle ihanan kannustavasta kommentista.

   Poista