torstai 14. kesäkuuta 2012

Lisää lepoa

Määräsi ortopedi. Polvessa ei onneksi ole mitään vakavampaa, mutta koska toiset liikkeet ovat yhä kivuliata, määräyksenä on olla rasittamatta polvea vielä 1-2 viikon ajan. Kävellä voi, mutta portaita, kyykkyjä ja rankempaa liikuntaa (juoksua) ei pidä vielä harrastaa. Toisaalta tähän löysäilyyn alkaa huolestuttavasti tottua, mutta toisina päivinä on sellainen olo, että jos en pääse juoksemaan räjähdän tai sekoan!
Kunhan pääsen eroon sitkeästä poskiontelotulehduksesta ja antibiootikuurista, joka on aiheuttanut minulle varsin heikon olon, menen ainakin polkemaan. Sen nyt ei luulisi kovin paljoa polvea rasittavan?


Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kyselin ortopediltä myös taannoisista kantapää ja akillesjännevaivoista. Tämän lääkärin mielestä vaiva ei johtunut lainkaan akillesjänteestä (joka kuulemma hyvässä kunnossa!) vaan minulla nyt vaan on sen muotoinen kantapää, joka kipeytyy helposti!! Ja edellinen lääkäri oli täysin varma, että akillesjänteeni oli tulehtunut silloin kun 6 kk ajan en voinut juosta ja välillä melkein kävelläkkään. Eksaktia tiedettä tämä ortopedia:).


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä odotteluun. Teetkö sä semmoisia jalan suoristuksia? Ts. istuen jalan kohotuksia suoraksi ja takaisin. Mä tein niitä aina polvea kuntouttaessa. Toivon että voit nauttia auringosta kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Kesä on aina kesä, vaivaisenakin:)
    Tällä hetkellä en tee mitään, ortopedi oli sitä mieltä, että lepo on paras terapia.

    VastaaPoista