torstai 16. helmikuuta 2012

Heikosti, mutta kuitenkin

Flunssalle ei näy loppua. Pieni yskä ja nuha vaivaavat yhä. Tiistain liikunta jäi väliin ja eilenkin melkein. Pidemmän tauon jälkeen säännöllinen liikkuminen on tällä kertaa jotenkin vaikeata. Osittain varmaan johtuu tästä puolikuntoisuudesta. Eilen pääsin lähtemään töistä ajoissa, joten mitään oikeata syytä jäättää sali väliin ei ollut. Olin ajatellut menna pilatekseen, mutta se ei innostanut lainkaan. Niinpä sitten päätin, että juoksen edes vähän (se saa sydämmen sykkimään!) ja teen lyhyen salitreenin. Salitreeni meni ihan ok, mutta juoksusta (kävely/hölkkä yhdistelmästä) puuttui puhti ja puolen tunnin jälkeen oli pakko luovuttaa kun alkoin heikottaa ärsyttävästi.
Vaikka tuo eilinen liikunta ei ollut kovin onnistunutta, olen silti tyytyväinen, että voitin haluttomuuteni (ja laiskuuden…).

Sairastan yleensä yhden flunssan vuodessa. Nyt niitä on ollut 2 parissa kuukaudessa ja toinen vielä sitkeätä lajia. Olenkin miettinyt, että onkohan stressaava elämänvaihe saanut immuunijärjestelmäni matalaksi? En ole lainkaan valveutunut superfoodien, ravintolisien yms. suhteen, mutta olen nyt parin viikon ajan käyttänyt taas tauon jälkeen monivitaamini(pore)tabletteja, omega3 kapseleita ja magneesi-kalkki-D3 vitamiinivalmistetta. Sen lisäksi iso lasillinen tuorepuristettua appelsiinimehua joka aamu. Ei näistä nyt ainakana haittaa ole.
Yritin muuten melkein vuoden syödä Elivon omega3 kapseleita, mutta lopulta heitin jäljelle jääneen puoli purkkia pois. Noin 10 minuttia kapselin ottamisen jälkeen nousi niin vastenmielinen kalanmaksaöljyn maku suuhun, että niiden ottaminen jäi. Kokeilin ennen ruokailua, sen jälkeen, kaukana aterioista mutta tulos aina sama. Muistaakseni niitä olisi pitänyt vielä ottaa 2 kapselia päivässä! Ostin Elivoa, koska se muistaakseni oli halvin omega3 tuote. Nyt on käytössä Saksasta ostettu edullinen omega3 valmiste eikä ole ollut mitään makuongelmia.

Itseasiassa täytyy tunnustaa, etten ole ikinä kokeillut ns. superfoodeja (ulkomaisia sellaisia) goji marjoja, macaa tms. Suoraan sanottuna sana superfood on mielestäni varsin ärsyttävä, vaikka niillä varmaan onkin paljon erittäin positiivisa vaikutuksia. Osa ärsytyksestä johtuu varmaan siitä, että niistä on “vauhkottu” liikaa (olen vähän vastarannankiiski toisissa asioissa…). Mutta jos flunssan rippeet eivät pian katoa täytynee kokeilla olisiko superfoodeista apua?

Asiasta toiseen, Patrik Borgin blogissa oli mielenkiintoinen juttu siitä onko ylipaino kokonaan ihmisen oma syy vai ei. Jos aihe kiinostaa tästä pääset lukemaan jutun.

3 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi vastarannankiiski ilmoittautuu :P
  Sanon ei:n kaikille macoille yms. koska suomalaisiakin superfoodeja on olemassa (marjat, yrtit, jne)

  VastaaPoista
 2. Mä harrastan myös lähinnä suomalaisia superfoodeja. Kun muutenkin suosin suomalaista, niin tuntuu oudolta, että ostaisin kaukaa rahdattuja marjoja tms. Lisäksi, esim. mustikka vasta superfoodi on, kun ensin hakee ne itse metsästä. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että en ole ainoa epätrendikäs vastarannankiiski tässä asiassa! Itsestäni myös tuntuisi turhalta syödä kaukaa tulevia (ja vielä ilmeisen kalliita?) superfoodeja, kun lähiympäristöstäkin löytyy omat kotoisat "superfoodit".

  VastaaPoista