torstai 23. helmikuuta 2012

Riisuttu ruokavalio

Viime sunnuntaina yht’äkkiä päätin, että nyt saa riittää. Nyt HALUAN tehdä asioille jotain.
Minulla on noin 30 housut, joista voin tällä hetkellä käyttää 3!! Vaatekriisi/ulkonäkö motiivi ei kuitenkaan ollut ainoa tai edes ehkä tärkein tälle päätökselle ruokavalion riisumisesta. Minulla on menossa sellainen kausi elämässäni, että on pakko katsoa itseään peilistä (noin kuvainnollisesti) ja totuutta silmiin. Enkä ihan hirveästi pidä siitä mitä olen nähnyt. Eniten minua vaivaa omassa käytöksessäni asioiden siirtäminen, välttely ja tietynlainen saamattomuus. En tavallaan luota itseeni, koska niin monta kertaa olen pettanyt itselleni antamani lupaukset.
Perhe on tämän viikon poissa, joten hetki ei olisi voinut olla oivallisempi muutokselle ja itsetutkiskelulle. Vaikka jo melkein kuukausi sitten täälläkin kuulutin viinistä luopumista, en ollut sitä(kään) saanut aikaiseksi... Nyt on menossa 5. viinitön ja sokeriton päivä. On muuten ollut vaikeampi luopua viinistä kuin sokerista…  Pakko tunnustaa, että suon kyllä itselleni 2 palaa tummaa suklaata päivässä, jos siltä tuntuu. 85% tumma suklaa on niin kitkerän ja suorastaan pahan makuista, että sitä ei yhtään enempää edes halua syödä.

Riisuttuun ruokavalioon kuuluu siis mahdollisimman yksinkertaisesti ja pelkistetysti syöminen. Minulle se tarkoittaa myös melkein samoja ruokia joka päivä. En pidä ruuan laitosta ja vaihtoehtojen miettimisestä, joten ensimmäiset 3 päivää söin joka ilta vihannessosekeittoa ja jauhelihapihvin illalliseksi. Keitto oli aluksi mielestäni aika pahaa, mutta neljäntenä päivänä (keittoa riitti myös karppipizzan seuraksi) se alkoi maistua ihan kohtuulliselta! Olen tehnyt muitakin mielenkiintoisia “löytöjä”. Kun ylimääräinen sokeri on jäänyt pois, on alkanut tehdä mieli hedelmiä!( En siis yleensä syö kovin paljoa hedelmiä.) Ja tämän hetkinen aamiaiseni on aivan mahtavaa herkkua: maustamatonta kreikkalaista jogurttia ja mysliä. AH, illalla nukkumaan mennessä silmissäni kiiluu jo tuo annos! Yksinkertaisuus ei minun tapauksessani tarkoita mitään nälkäkuuria. Kalorit ovat vaihdelleet 1400 ja 1700 välillä. En ole vielä punninnut itseäni, mutta tänään eräs miespuolinen työkaveri kysyi minulta olenko laihtunut! Vastasin, että tuskinpa, johon hän vastasi “varmasti olet!”. Kylläpä sitä muuten syynätään kollegoiden painoa..!
Tänään toissä oli peräti kahdet synttärijuhlinnat ja hirveät määrät herkkuja. Kieltäydyin kaikesta (kahteen kertaan siis) ja söin sen sijaan oman välipalani (pala ruisleipää ja keitetty kananmuna). Uskomatonta!!

Aivan uskomaton määrä energiaa on jäänyt muuhun kun ei ole juuri tarvinnut miettiä syömisiä. Ensimmäisinä iltoina en meinannut saada unta. En tiedä johtuiko se siitä, että aivot käyvät ylikierroksilla vai siitä, että lähes joka iltainen viinilasillinen (tai 2) ei enää väsyttänyt. Nyt viime yöt olen nukkunut suht' hyvin.
Ensi viikolla tämä yksineloni loppuu ja arjesta tulee varmaan hieman haastavampaa. Aion kuitenkin jatkaa tätä riisuttua syömistä yhteensä 4 viikkoa. Hyvältä tuntuu, etenkin henkisesti.  Vielä kun pääsisi tästä KOLMANNESTA flunssasta eroon.

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa Taina! Tästä jälleen huomaa sen, että jos sitä motivaatiota/inspiraatiota ei ihan tosissaan oikeasti ole, ei mitään kannata edes yrittää, sillä siitä seuraa vain syyllisyys ja masennus. Kun se oikea hetki tulee, saa asioille tehtyäkin jotain.

  Kun itse VHH:n aikaan myös söin sokeria todella vähän, maistui turkkilainen jogurtti kera vadelmien jo ihan älyttömän makealta :) Niin se makuaisti muuttuu.

  Olet upea ja vahva nainen, päivä kerrallaan ja hyvin menee!

  P.S. vähän samaa tuolla omassa vaatekaapissa....:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksestasi Pinkkis. Viikon kesti tuo riisuttu syöminen. Hieno flow tila, mutta sitten palasi arki ja...

  VastaaPoista