lauantai 7. tammikuuta 2012

5 päivää normalia syömistä

Uskomatonta miten olo voi muuttua vain 5 päivän “normaalin” syömisen jälkeen! Sekä henkisesti, että fyysisesti. Olen taas oma itseni, en pakene tunteita, olen kosketuksessa itseeni ja vartalooni. Oloni on optimistisempi ja iloisempi.
Parina viime kuukautena vatsani oli jatkuvasti turvonnut ja kipeä. Mietin johtuiko se kireistä hermoista vai liiasta syömisestä. Niin tai näin, vaivat ovat vähentyneet huomattavasti jo näinä viitenä päivänä.

Kun olen antanut itselleni luvan syödä normaalisti (eikä yrittää laihduttaa) ovat kalorit kuin itsestään pysyneet erittäin kohtuullisina, keskimäärin 1800/1900 kcal päivässä. Kiloklubin laatupallot ovat joinain päivinä olleet kaikki punaisia. Se hieman harmittaa, mutta ihanaa on se, että nyt  HALUAN panostaa ruuan laadun parantamiseen, minun ei ole PAKKO tehdä niin.
Tämän kuun missioni eli vähintään 2 hedelmää päivässä on toteutunut joka päivä ja olen ylpeä siitä, että olen pitänyt itselleni antamani lupuksen. Tosin yhtenä iltana piti kello 23 syödä omena vaikka ei ollut yhtään nälkä! Jos joku toinen tunnesyömisestä/ahmimisesta kärsivä lukee tätä, voin sanoa, että minulla tuntuu toimivan kieltojen sijasta huomattavasti paremmin hyvien tapojen lisääminen. Uskon, että kun saa lisättyä elämäänsä (no näin ensiksi ruokavalioonsa) hyviä uusia tapoja, ne vanhat  huonot tavat jäävät taka-alalle melkein huomaamatta.

Joka päivä olen myös syonyt jotain makeaa. Eilen esimerkiksi paahtoleivän voilla ja hillolla ja yhden suklaakonvehdin. Eikä tehnyt mieli yhtään enempää. Hymyilen tätä kirjoittaessani, koska meillä on kotona joulun jäämisinä varmasti yli kilo suklaata plus muita herkkuja. Niitä tosiaan on vielä! Minä en ole tuhonnut niitä kaikkia niin kuin niin monena vuotena aikaisemmin. Rakastan kohtuutta!

5 kommenttia:

 1. Ei onnistunut minulta kohtuus jouluherkkujen syönnissä, joten ole ylpeä, jos kuri piti ja pitää. Aivan ihana oli palata arkeen ja uuteen vuoteen. Erityiskiitos sinulle kannustavasta kommentistasi blogissani.
  P.S. profiilinimeni on vaihtunut, kympin lenkkiä kirjoitan edelleen, vaikkei se profiilissani näy ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla Taina! Tästä juuri oli siinä Patrik Borgin kirjassakin asiaa; kun ei kiellä itseltään mitään, ei ajattele niitä kokoaikaa ja automaattisesti syö vähemmän. Ja minullakin piti 100% paikkaansa. Itsensä kuunteleminen on kaikkein tärkeintä, kaikki päivät eivät ole samanalaisia eikä ne silloin voi olla myöskään ravinnon suhteen. Paljon tsemppiä!!

  VastaaPoista
 3. Vilia, samaa mieltä: arkeen oli kiva palata...Ainakin ruokailussa ja liikunnassa:)

  Pinkkis, kiitos! Olen aikaisemminkin yrittänyt "vain" pitää ruokailuni normaalina, mutta dietti-mentaliteetti oli niin tiukassa, että tavallinen syöminen oli minulle epäonnistumista. Ja sitten oli ylensyötävä kun olin kuitenkin jo "pilannut päivän"...
  Mutta nyt kohtuus tosiaan tuntuu aivan mahtavalta!

  VastaaPoista
 4. Mina olen koittanut toteuttaa "five a day" suositusta, eli 5 hedelma tai vihannesannosta paivassa. Luulin ettei olisi vaikeata, mutta kylla se vaan on.. Minakin koitan loytaa balanssia syomisessa, enka tana vuonna edes tehnyt laihduttamiseen liittyvia uudenvuodenlupauksia. En halua enaa laihduttaa vaan koitan oppia syomaan tavalla jota voisin noudattaa loppuelamani!

  VastaaPoista
 5. Yllättävän vaikeata totisesti! Eilen illalla oli taas syötävä mandariini kello 23 kun muuten olisi hedelmät jääneet yhteen! Ensi kuussa voisin ottaa tuon "5 a day"n itsellenkin tavoitteeksi.
  Juuri tuo sama tavoite itselläni: löytää pysyvä tapa syödä suht' terveellisesti. En enää kestä kuureja ja jojoilua. Kuten sanottua: Tasapainoa!

  VastaaPoista