torstai 19. tammikuuta 2012

Body Image Issues

Olette ehkä huomanneetkin, että viime aikoina mielessäni ovat pyörineet paljon body image-asiat.
Omia vanhoja kuvia katsellesani en voi kuin harmitella, että miksi en ollut tyytyväinen tai edes tyytyväisempi itseeni ja vartalooni. Oltuani joskus nuorempana useamman vuoden n. 10 kg ylipainoinen olen suurimman osan aikuisiästäni jojoillut normaalipainon rajoissa olematta melkein koskaan tyytyväinen vartalooni (…itseeni?).
Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka etenkin syömisessä minulla on paljon parannettavaa eniten hommia on ehdottomasti body image-vammani kanssa. Vai itsetunnostako se johtuu?
Oli miten oli, olen viime aikoina löytänyt netistä mielenkiintoisia juttuja tähän aiheeseen liittyen.

Eräs plus size malli ja sellaisen mallitoimiston perustaja sanoi, että voimme seistä peilin edessä vaikka kuinka kauan hokemassa itsellemme, että olemme hyviä juuri sellaisena kuin olemme, mutta jos lehdissä, telkkarissa ja mainoksissa näkyvät naismallit ovat aina vaan laihempia, niin ei se hokeminen välttämättä kovin paljoa auta hyväksymään itseään.
Sen takia hänen mallitoimistonsa yrittää muuttaa myös julkisuudessa näkyviä malleja ja luoda enemmän kysyntää keskivertonaisen kokoisille malleille.
Tämä upea nainen nimittäin sanoi, että jenkeissä ainakin voivat menestyä ne klassiset superlaihat mallit tai sitten todella reilusti ylipainoiset plus size mallit (joilla osalla paino saattaa jo olla terveydelle haitaksi), mutta että normaalipainoiselle tai vain kevyesti ylipainoiselle mallille ei välttämättä löydy kovin paljoa töitä.
Olen 100% samaa mieltä siitä, että jos lehdissä/mainoksissa yms. näkyisi enemmän normaalivartaloisia malleja se helpottaisi naisten body image ja itsetunto ongelmia. Niinpä haluan tehdä oman minimaallisen pienen osuuteni asian hyväksi ja esitellä teillekkin näitä upeita naisia terveemmiksi ja realistisemmiksi vartalo “esikuviksi”.6 kommenttia:

 1. Nää on just sellaisia terveen näköisiä naisia, joita pitäisi näkyä enemmän! Mutta jos tälläisiä olisi jossain Suomen huippumalli haussa-ohjelmassa tms, niin saisivat kuulla olevansa vähintäänkin XL-malleja...

  VastaaPoista
 2. Totta, valitetettavasti.
  Olisi tosiaan hyvä, jos suomalaisissakin lehdissä alkaisi näkyä useammin myös keskivertonaisen kokoisia malleja. Asiaa jonkin verran googlattuani olen saanut sen käsityksen, että joissain maissa pientä muutosta tähän suuntaan olisi jo tapahtumassa. Ja kuten näistäkin kuvista näkee ei mallin tarvitse olla anorektisen laiha näyttääkseen upealta.

  VastaaPoista
 3. Antaisin mistä tahansa näistä vartaloista vasemman jalkani :)

  VastaaPoista
 4. Hei Taina! Minä tein paluun tänne blogin ihmeelliseen maailmaan! Ihana olla takaisin ja sunkin kuulumisia kuulla. Käyppä kurkkaamassa uusi blogini! :) Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista